Onzekerheid in Relatie

 

Onzekerheid in Relatie

Komt onzekerheid in jouw relatie niet voor?

Dan kun je gelijk stoppen met lezen.

Mocht het toch je aandacht triggeren, dan ben je van harte welkom om verder te lezen over onzekerheid in relatie.

Misschien komt het niet in je eigen relatie maar in de relatie van je vrienden voor. Soms zie je mensen alleen, een andere keer zie je ze samen. Dan denk je bij jezelf: hoe kan dat nu? Het lijkt een heel andere persoon dan die waar ik gisteren nog mee gesproken heb.
De ene keer is het allemaal bravoure, de andere keer alleen onzekerheid?

Onzekerheid in relatie is niet zo ongewoon, als het lijkt.

Terwijl juist de relatie bedoeld is om een plek van veiligheid te creëren.

Maar stel je voor dat er een mogelijkheid bestaat, dat je relatie er is om je te helpen al de issues uit je verleden uit te kunnen werken, naast de veiligheid waar wij allemaal naar verlangen.

Het is niet voor niks, dat je iemand kiest voor je relatie die op je vader of op je moeder lijkt.

Als je er vanuit gaat dat je relatie je zou kunnen helpen om je oude patronen eindelijk achter je te laten, dan is het inderdaad een kans.

Maar om dat alleen te weten is natuurlijk niet voldoende.

Ik kan het mij niet voorstellen, dat er iemand op deze aarde is die een relatie instapt met het idee van: “Wouw, wat geweldig! Die lijkt op mijn vader of op mijn moeder, daar begin ik een relatie mee, en dan kan ik al mijn issues uitwerken en dan ben ik vrij en gelukkig!”

onzekerheid in relatieNatuurlijk is dat niet het geval, je wordt verliefd (althans in het beste geval). Je leeft 2 jaar in een roes, en dan begin je je te ergeren aan elkaar, eerst aan kleine dingen en daarna aan grote dingen. Je gaat naar elkaar wijzen, en je zegt zelfs tegen je partner dingen zoals: “Je lijkt precies je vader of je moeder!” De reden dat je de ouders van je partner benoemt is omdat je een deel van je ouders in de ouders van de andere herkent, alleen ben je je daar niet van bewust.

Mocht je een jeugd gehad hebben waarin je niet de kans hebt gekregen om indrukken goed te verwerken, dan komen die alsnog terug in je relatie.

En wat raar is, hoe beter je relatie lijkt te zijn en hoe groter je liefde is, des te heftiger lijken de dingen naar boven te komen.

Vaak gaan wij uit elkaar, want wie heeft er nu zin om aan jezelf te gaan werken? Vaak gaan beide partners hun eigen weg, want wie heeft er de puf voor om alle oude issues op te gaan rakelen.

Vaak geven wij onszelf de kans om in relatietherapie te gaan, met het idee de bevestiging bij de therapeut te krijgen, dat onze partner echt iets aan zichzelf moet gaan doen.

Wie herkent het niet? Nou, ik wel!

Veelal helpt het niet, totdat wij bereid zijn om de schijnwerpers om te keren en naar onszelf te richten.

Te kijken wat er allemaal aan onverwerkte dingen of blokkades aanwezig zijn. Die in het gedrag te herkennen zijn als: onzekerheid, frustratie, boosheid, blokkades, twijfels en het allerergste: vluchtgedrag.

Waar je ook voor vlucht, een ding is zeker: je kunt nooit van jezelf weg rennen.

Het rare van dit alles is dat dat wij vergeten, of niet meer willen geloven, dat elke relatie begint met liefde, het is net als een kind dat in het gezin geboren wordt: in de meeste gevallen wordt het kind met liefde ontvangen.

Het feit dat sommige mensen dat niet kunnen uiten, wil niet zeggen dat er geen liefde is.

Als je jezelf de kans geeft om je te herinneren waar de basis van de relatie is, kun je misschien de kracht en de moed vinden, om even bij jezelf stil te staan, om in ieder geval te gaan onderzoeken, in hoeverre je zelf de verantwoordelijkheid kunt nemen voor je gedrag. Dan is aan jou de keuze of je de stap verder wilt gaan zetten om daar ook iets aan te doen.

Mijn boodschap is: wees altijd dankbaar naar je partner dat hij/zij je helpt bewust of onbewust een beter mens te worden.

En onzekerheid?

Onzekerheid in relatie is alleen maar energie waar je zelf aan kunt werken:

Klik hier voor een cursus die je helpt je onzekerheid te overwinnen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *