Negatief zelfbeeld

Negatief zelfbeeld door overgewicht is slecht voor de carrière.

Vrouwen die zich onzeker voelen over hun gewicht kunnen hun carrièremogelijkheden in gevaar brengen. Door het gebrek aan zelfvertrouwen laten ze kansen liggen en zijn ze bang niet aan de eisen te voldoen.

Uit onderzoek onder 445 vrouwen bevestigen 75 van die vrouwen dat hun onzekerheid van invloed is op hun werk. Bijna de helft van die vrouwen zegt dat ze het gevoel hebben dat ze niet aan de eisen van hun baan kunnen voldoen vanwege hun negatief zelfbeeld. Dit beeld ontstaat doordat ze zich zorgen maken hoe een ander hun ziet. Ze zijn zodanig bezig met hun uiterlijk dat hun prestaties op het werk hieronder lijden. Als je met iets heel erg bezighoudt, bijvoorbeeld je gewicht, dan wordt dat ook het belangrijkste in je gedachten. Daarom is het begrijpelijk dat dit ook van invloed is op je werk. Als vrouwen alleen maar bezig zijn met hun voorkomen dan gaan ze alleen maar uit van wat een ander over hen zal denken.

negatief zelfbeeld

15 procent van die vrouwen zegt dat hun onzekerheid gevolgen heeft gehad op de mogelijkheden om door te groeien. Een op de vijf vrouwen geeft toe dat hun negatief zelfbeeld  van invloed is op hun dagelijkse leven, hun leven wordt erdoor bepaald

Uit eerdere onderzoeken kwam al naar voren dat overgewicht bij vrouwen een negatief effect kan hebben op hun salaris en het krijgen van een baan. Door hun negatief zelfbeeld laten ze hun ware potentieel niet zien.

Daarom is het zeker aan te bevelen om iets je onzekerheid te overwinnen.

Word je geplaagd door onzekerheid? Onderneem dan nu actie!

Onzekerheid Overwinnen cursus bestellen

Effectieve en praktische e-cursus voor meer vertrouwen, kracht en zekerheid.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *